24 Ocak 2016 Pazar

Sirkenin Bilinmeyen yönü.



Sirkenin Bilinmeyen yönü...!?

Sirke evdeki küfün %90’ını öldüren en ekonomik çözümlerden biri Banyodaki (duş kabini, tuvalet arkası ve kapı) ve diğer yerlerde ortaya çıkan mantarları yok etmek için birebirdir.
Sirkeyi sprey şişesine doldurun, 
Sirkeyi küflü bölgelere sıkın. 
Haftada en az 2 kez uygulayın, sağlıksız mikroorganizmaların üreyeceği nemli bölgelere ve az 



havalandırılmış bölgelere özen gösterin.
Evimizin nemli bölgelerinde türeyen, mutfakta, yerde, halıda ve hiç beklenmedik yerlerde karşımıza çıkan bu mantarlardan daha sinir bozucu ve sağlıksız bir şey olamaz.
Astım ataklarından ve alerjik reaksiyonlardan dolayı her yıl milyonlarca insan hastaneye gidiyor. Eğer hızlıca önleminizi almazsanız; küf yüzeylere, yere, kumaşa ve ahşaba kalıcı olarak zarar verecektir.
Küf bir çeşit mantardır; hayvansal veya bitkisel olarak ikiye ayrılır. Eğer aşağıdaki ortamları bulurlarsa, hücresel koloniler olarak genişlerler:

Yeterli oksijen.
Yüksek nem.
Yüksek ısı.
Tabii ki bütün sene doğalgazımızı kapalı tutamayız.
Yapabileceğimiz tek şey nemi kontrol altına almak ve evimizi periyodik olarak temizlemek. Aynı zamanda, küfün bir çok çeşidi olduğunu unutmayın, hatta bazıları -mesela Aspergillus– zehirli ve çok tehlikelidir.
Solunum problemleri yaşayan insanlar küfe maruz kaldığında çok ciddi reaksiyonlar verebilirler.
Eğer evinizde ciddi bir küf problemi varsa, her zaman küçük bir hava filtresi kullanabilirsiniz. Bunun için para harcamanız gerekecek ama eğer evde solunum problemi yaşayan birisi varsa, hava filtresi kullanmak kesinlikle daha iyi bir çözümdür.
Camı açın ve temiz havanın bu bölgeleri yenilemesine izin verin. Aynı şey aslında yataklarınız için de geçerlidir, yataktan kalktığınız gibi yatağı düzeltmemelisiniz, yatakta minik kurtların ürememesi için çarşafları ve yorganı havalandırmalısınız. Bu kurtçuklar neredeyse küf ile aynıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder